(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Obyčejná rýže jako "parboiled"
Potřebné ingredience
úplně obyčejná levná rýže, olej, cibule, sůl, voda, hřebíček
Postup přípravy
Na teflonové pánvi na troše oleje ( dávám cca 1 PL oleje na 1/2 hrnku rýže ) osmahneme krátce obyčejnou rýži ( já neproplachuji, dávám suchou, ale to záleží na Vás, maminky ), rýže nesmí začít hnědnout, míchat, aby se osmahla rovnoměrně. Pak zalijeme vodou v poměru 2 díly vody na 1 díl rýže, osolíme, zamícháme a přidáme cibuli rozkrojenou na poloviny, do kterých zapícháme hřebíček.
Pánev přikryjeme poklicí a bez nakukování vaříme cca 10 minut. Pak zkontrolujeme, podle potřeby přidáme trochu vody, vařič vypneme a rýži necháme v přikryté pánvi "dojít".
Rýže má pak vynikající chuť a hlavně NELEPÍ !!!
A stačí úplně ta nejlevnější...
Pánev přikryjeme poklicí a bez nakukování vaříme cca 10 minut. Pak zkontrolujeme, podle potřeby přidáme trochu vody, vařič vypneme a rýži necháme v přikryté pánvi "dojít".
Rýže má pak vynikající chuť a hlavně NELEPÍ !!!
A stačí úplně ta nejlevnější...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
20. 9. 2009, 19:16
Taky ji takhle dělám, ale proplachuji. Ale to je na každém, co mu chutná. Dělám rýži na víc způsobů, ochucuji provensálským kořením, mletou paprikou, smaženou cibulkou, zelenými bylinkami, kari, prostě jak mám chuť
luccess
(upraveno)
20. 9. 2009, 12:35
Dnes byla na oběd a měla velký úspěch,výborná!!!!!!!!!
Iskerka
(upraveno)
29. 5. 2008, 15:42
Promiňte, nechci kverulovat, ale myslím si, že je lepší rýži předem propláchnout - vždycky když vidím, jak vypadá voda, která z ní teče, říkám si, co za hnusy bychom jedli. Proplachuji většinou 3x (prostě do té doby, než mi teče téměř čistá voda). Jinak tedy rýži připravuji stejně jako Vy
Pincena
(upraveno)
17. 3. 2008, 13:38
PERFEKTNÍ !!!! Nelepí se a je fakt chutná i ta levná!!! Monika H.